museumommeren

Cultuur en musea

De cultuur is een belangrijk iets en dat betekent vaak veel over een bepaald land. Zo kun je een land vaak omschreven met de cultuur en is dit vaak het doen en laten van bepaalde mensen. Zo heeft Nederland bijvoorbeeld een andere cultuur dan India en heeft Amerika ook een andere cultuur dan Nederland. Op het internet kun je hier veel over vinden en heeft cultuur ook een grote inhoudt. Zo kun je cultuur terug zien in eten, maar ook hoe mensen zich gedragen en welke kleding ze dragen. Een vrouw in Arabische landen draagt vaak een Burka en dit heeft natuurlijk te maken met de cultuur van een land. In China is het bijvoorbeeld normaal dat mensen rijst eten en dit is ook een vorm van cultuur. Op deze manier kun je cultuur goed omschrijven en zijn er ook voorwerpen die cultuur laten zien. Als je bijvoorbeeld naar een museum gaat kun je veel van bepaalde cultuur inzien van een bepaald land. Dit kunnen objecten van de geschiedenis zijn, maar ook hedendaagse dingen die bijvoorbeeld veel voorkomen. Cultuur en musea worden vaak met elkaar gelinkt en studenten van een school krijgen ook vaak een speciale cultuur pas waarmee ze gratis naar het museum kunnen.

Kunst

Een van de dingen die je vaak kunt tegenkomen in een museum is kunst. Zo kun je kunst zien in verschillende vormen en maten en is het niet per se een schilderij. Een kunstwerk kan ook een standbeeld zijn en een creatieve manier van iets anders. Door middel van kunst kun je natuurlijk geschiedenis leren aan andere mensen, maar ook meer over de cultuur vertellen van een bepaald land. In het rijksmuseum kun je bijvoorbeeld veel schilderijen vinden van Rembrandt van Rijn en deze vertellen ook meer over de Nederlandse cultuur.

Schilderijen

Op de kunstwerken van Rembrandt van Rijn kun je ook vaak bekende Nederlandse dingen zien. Zo heeft Rembrandt van Rijn speciale schilderijen met tulpen en komen deze ook echt uit Nederland. Daarnaast heeft Vincent van Gogh ook speciale schilderijen gemaakt over Nederlandse gerechten en is dit natuurlijk ook onderdeel van de cultuur van Nederland. Op deze manier kun je echt cultuur terug vinden in musea en kun je hier veel van leren als je er naar kijkt.

MEER TE WETEN KOMEN

belangrijk