museumommeren

Bekende musea in de wereld

Een museum is een plek waar je veel dingen kunt leren over bepaalde dingen. Zo kunnen deze dingen de geschiedenis zijn van een land, maar ook de geschiedenis van bepaalde volkeren. Daarnaast kun je in sommige musea ook dingen bewonderen en kan dit je kennis vergroten. Kijk bijvoorbeeld naar oldtimers of kijk naar mooie kunstwerken die gemaakt zijn door bekende artiesten. Zo heb je veel verschillende musea en kun je in Nederland veel van deze musea ook vinden. Je hebt bijvoorbeeld het rijksmuseum, maar ook het Valkhof museum waar je meer leert over de romeinen. Daarnaast heb je ook nog andere musea en heb je kleinere museums waar je dingen kunt bekijken. Hierbij kun je denken aan dingen zoals voetbal musea, maar ook speelgoedmusea. Zo heb je voor ieder persoon wat en kun je op het internet kijken voor een leuk uitje naar het museum. De toegang is voor studenten vaak gratis en voor jongere kinderen is er vaak ook geen toegangsprijs. Dit komt doordat het heel leerzaam is en dit is natuurlijk van belang voor veel mensen. Ook heb je musea over de hele wereld en kan het leuk zijn om tijdens een vakantie te kijken naar een museum.

Louvre

Veel mensen gaan op vakantie en bezoeken een musea, echter zijn er ook mensen die naar een museum willen en hiervoor op vakantie gaan. Dit is het geval met het Louvre en is het een van de bekendste musea ter wereld. Zo kun je hier kijken naar de bekendste kunstwerken die er zijn en het bekendste kunstwerk aller tijden is bijvoorbeeld de Mona Lisa. Dit schilderij kun je hier ook bekijken en dit is het pronkstuk van het Louvre. Naast de Mona Lisa kun je hier ook kijken naar andere objecten en kunstwerken en kun je hier natuurlijk ook veel van leren.

Andere musea

Ook kun je andere bekende museums bezoeken die veel geschiedenis bieden van de hele wereld. In Athene in Griekenland kun je bijvoorbeeld kijken naar verschillende objecten van de Grieken. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar standbeelden van verschillende goden van die tijd, maar ook naar de architectuur van de Grieken. In Amerika heb je ook meerdere musea waar je veel leuke dingen kunt bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld naar een musea gaan van General Motors en kun je hier kijken naar meerdere oude voertuigen. Op deze manier kun je hier veel van leren en heb je hier natuurlijk ook veel aan.

MEER TE WETEN KOMEN

belangrijk

Cultuur