museumommeren

Verschillende soorten musea

Cultuur is van een groot belang in een land en dit bepaald ook veel. Veel van deze cultuur kun je terug zien in musea en hier heb je er heel veel van in Nederland. Echter is niet ieder museum hetzelfde en kun je duidelijk het verschil in zien bij een museum. Zo is het ene museum ingericht met schilderijen en is het ander museum juist ingericht met standbeelden. Ieder museum heeft vaak een thema en door naar deze thema’s te kijken weet je ook precies wat je kunt verwachten in een museum. Het valkhofmuseum in Nijmegen is bijvoorbeeld speciaal gemaakt om objecten te laten zien van de romeinen. Dit is ook gelijk de geschiedenis van dit land en hier hebben de romeinen ook geleefd. Door naar dit museum te gaan leer je hier natuurlijk ook veel meer over. Zo kun je erachter komen wat de romeinen deden en welke voorwerpen en objecten ze gebruikten. Daarnaast heb je natuurlijk nog veel andere musea en kun je zelfs musea bezoeken waar veel oude voertuigen staan. Ook heb je concentratiekampen in Nederland waarvan een museum is gemaakt en hier kun je bijvoorbeeld veel leren over de Holocaust. Het doel van een museum is om mensen dingen te leren over de geschiedenis van bepaalde dingen.

Rijksmuseum

Het rijksmuseum is het grootste en het belangrijkste museum van Nederland. Alle objecten en kunstwerken die je hier vindt zijn bezit van de staat. Zo kun je hier meer leren over de 800 jaar oude geschiedenis van Nederland en kan dit interessant zijn. Je kunt bijvoorbeeld meer leren over de kunst makers, maar ook over de kunstwerken. Zo hangen hier verschillende kunstwerken van Rembrandt van Rijn, maar ook van Vincent van Gogh. Het belangrijkste kunstwerk wat in het rijksmuseum staat is de nachtwacht. Deze kunstwerken zijn miljoenen waard en normale personen kunnen dit vaak niet kopen. Vaak worden deze kunstwerken per land verhandeld.

Toegang museum

Een museum is een plek waar iedereen mag komen. Vaak moet je hiervoor een ticket kopen en kost dit vaak enkele euro’s. Daarnaast kun je zelfs gratis naar binnen als je een student bent of nog heel jong. Soms zijn er speciale evenementen in een museum, maar moet je hier wat meer voor betalen. Door op de website van een museum te kijken kun je hier meer over leren en kun je erachter komen hoeveel je moet betalen.

MEER TE WETEN KOMEN

belangrijk

Cultuur