museumommeren

Dit is waarom jij met een vulpen moet schrijven

Schrijven met de hand is erg goed voor ons. Het helpt ons dingen beter te onthouden, zorgt voor een goede fijne motoriek van de handen, helpt ons te concentreren en zorgt voor meer rust in het hoofd. Een mont blanc vulpen bestellen is dus een goede manier om deze dingen te bereiken. Zeker als jij nu enkel typt op een computer of tablet, kan je erg veel baat hebben bij het overstappen op schrijven met de hand. Mensen zijn door de komst van de computer steeds minder gaan schrijven en zelfs kinderen grijpen nu liever naar een toetsenbord dan naar een pen. Daar moet verandering in komen.

Een vulpen schrijft met vloeibare inkt

In een vulpen zit altijd vloeibare inkt. Vroeger moest men in een los potje met inkt dopen om te kunnen schrijven met een vulpen, maar gelukkig zijn daar nu inktvullingen voor in de plaats gekomen. Dat scheelt een hoop ongelukken en rotzooi. Door te schrijven met een vloeibare inkt kun je zeer soepel en eenvoudig woorden op papier zetten. Je hoeft weinig tot geen druk te zetten, wat bevorderlijk is voor de pols. Ook door voor een lange tijd te schrijven zul je weinig tot geen last ervaren in je pols of hand. Verkrampingen komen weinig voor, waardoor je efficiënter kunt werken en minder pauzes hoeft te nemen.

Een vulpen is goed voor onze aarde

Balpennen zijn vrijwel altijd wegwerp pennen gemaakt van plastic. De pen gooi je weg als de vulling leeg is geraakt en moet je dan opnieuw kopen. Een vulpen daarentegen, gaat erg lang mee. Als je er goed voor zorgt en zorgvuldig mee omgaat, zou de pen in principe je hele leven lang mee kunnen gaan. Je kunt immers eenvoudig een parker vulling bestellen, waarna de pen weer zo goed als nieuw is. Zolang de penpunt goed blijft is de pen te gebruiken. Dit is goed voor onze aarde, omdat wij niet keer op keer onnodig veel plastic weggooien. Wel kun je een mont blanc balpen bestellen, waarbij navullen mogelijk is.

Met een vulpen kun je mooie teksten maken

Misschien heb je weleens gehoord van kalligrafie. Dat is een kunstvorm waarbij mensen met een goede vulpen mooie teksten maken. Door meer of minder druk te zetten op de pen kun je namelijk dikkere of juist dunnere lijnen maken, wat een mooi handschrift kan geven. De afgelopen jaren is dit erg populair geworden onder veel mensen. Het wordt veel gebruikt in bijvoorbeeld zogeheten ‘bullet journals’. De inkt in de vulpennen ziet er bij kalligrafie ook veel mooier uit dan wanneer er een balpen wordt gebruikt. bovendien zijn de verschillende diktes dan niet mogelijk om te maken.

Vulpennen zijn er in alle soorten en maten

Vulpennen kun je tegenwoordig in super veel verschillende soorten, maten en kleuren kopen. Zo zijn er ouderwetse pennen die moeten worden gedoopt in een potje inkt, pennen met een dop en ook pennen waarbij je op de achterkant klikt zoals bij een balpen, zodat de penpunt eruit komt. Bovendien zijn de pennen ook te krijgen in verschillende materialen, van hout tot aan metaal.